Què és el Curs per a Matrimonis Alpha?

Miquel Creus i Montse PratsEl Curs per a Matrimonis són una sèrie de sessions dissenyades per ajudar les parelles a enfortir la seva relació, és molt pràctic i dóna les eines necessàries. Durant aquest temps, les parelles parlen sobre temes importants que a vegades queden oblidats amb les presses de la vida diària. El curs ofereix comunicació i temps de qualitat. El curs és gratuït, només s’han de comprar els quaderns de treball.

Metodologia:

Són 7 sessions que comencen amb un sopar compartit i tot seguit els monitors fan la introducció del tema que després es treballarà amb la parella. Cada persona té un quadern amb unes preguntes i exercicis que ha de contestar individualment i que després compartirà amb la seva parella.

En aquest curs:

 • Es respecta sempre la privacitat de la parella.
 • No hi ha grups de discussió.
 • No s’ha d’explicar res a ningú sobre la relació mútua.
 • L’ambient és acollidor, relaxat i de confiança.

Per a qui es fa?

 • Per als que estan en els primers anys de convivència.
 • Per als que estan passant una etapa difícil.
 • Per als que vulguin enfortir la seva relació
 • Per a matrimonis de totes les edats.

On es fa?

El lloc és itinerant. L’equip de matrimonis que dóna el curs es desplaça allà on hi hagi unes quantes parelles interessades.

Per inscriure’s contactar amb la Montse Prats:

Tel.: 661-868-815 | E-mail: mprats4@xtec.cat

Els temes són:

 1. Construint fonaments sòlids

  Amb el curs aprenem a conèixer més bé a l’altre per poder-lo estimar millor i a reservar temps de qualitat per a la relació de parella. Així construirem fonaments sòlids per a una relació sana i forta, que duri tota la vida. “Assegurar-se de reservar temps l’un per a l’altre i passar-ho bé.”

 2. L’art de la comunicació

  Aprendre a comunicar-se amb eficàcia, saber escoltar la nostra parella amb una bona actitud, sense interferències ni prejudicis. “Parlar i escoltar-se mútuament.”

 3. Resolent conflictes

  Reconèixer les nostres diferències. Aprendre a resoldre els conflictes i expressar-se apreci mutu. Aprendre a pregar junts, posar-se davant de Déu i pregar l’un per l’altre. La pregària farà la diferència en la relació i ajudarà a resoldre millor els conflictes. “Parlar de les diferències i pregar junts.”

 4. El poder del perdó

  Aprendre a perdonar-se i no fer-se mal l’un a l’altre. Curar les ferides del passat. “Practicar el perdó.”

 5. L’impacte de la família – passat i present

  Crear relacions familiars sanes, cadascú saber estar en el seu lloc. Resoldre qualsevol conflicte i tenir en compte les necessitats dels pares i sogres. Si tenim ferides d’infantesa: perdonar els pares. “Honorar els pares, però no ser controlats per ells.”

 6. Vida sexual sana

  La sexualitat és un dels pilars de la vida matrimonial que ajuda a estar més units. “No descuidar la intimitat sexual.”

 7. Amor en acció

  Conèixer els diferents llenguatges de l’amor: paraules d’amor, regals ben pensats, afecte físic, temps de qualitat i accions amables. “Estudiar les diferents maneres en què la nostra parella se sent més estimada.”